Transitie

Dave Bruring is een kritische, empathische en bevlogen transitiecoach die vanuit wederzijdse verbinding, nieuwsgierigheid en interesse samen met u het proces van verandering onderzoekt. Daarin benadrukt Bruring uw eigen vermogen tot veerkracht en flexibiliteit. Zijn motto is immers: “De echte ontdekkingsreis is geen kwestie van nieuwe landschappen zoeken, maar van nieuwe ogen hebben.”

Dave Bruring

 • Ervaring: sinds 1999 werkzaam als psychosociaal coach in de (geestelijke) gezondheidszorg, welzijnssector, (semi-) overheid en non-profitorganisaties.
 • Opleidingsachtergrond: Psychologie, GGZ Agoog, Rouw en Verlies
 • Specialismen: Transitiecoaching, Psychosociale Coaching, Rouw en Verliestherapie
 • Focusgroepen: Professionals, managers, leidinggevenden
 • Sectoren: Zorg, Welzijn, Overheid en Management

Mijn motto:
De échte ontdekkingsreis is geen
kwestie van nieuwe landschappen
zoeken, maar van nieuwe ogen hebben.

Visie op mijn werk

Ieder mens is uniek. Ik bied daarom geen vastomlijnde coaching, maar coaching op maat.  Ik ga uit van de (positieve) kracht en weerbaarheid van de mens. Door deze instelling ben ik ervan overtuigd dat men zich aan elke veranderde situatie kan aanpassen en daardoor ook (uiteindelijk) nieuwe mogelijkheden gaat zien.

Bij dit veranderproces ofwel transitie kunnen verschillende gedachten, waarden, normen, emoties en overtuigingen naar boven komen, die helpend zijn of juist belemmerd kunnen werken.  Vanuit wederzijdse verbinding, interesse en nieuwsgierigheid ga ik samen met u dit proces onderzoeken. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van vernieuwd perspectief en richting.

Transitie

Uw leven is een aaneenschakeling van transitieprocessen: zoals van kind naar volwassene, student naar professional,  vrijgezel naar partner. Ook in de werkcontext vinden voortdurend transities plaats, te denken valt bijvoorbeeld aan promotie, reorganisatie, verandering van functie, oriëntatie op de volgende stap in uw carrière of verandering van werkomgeving. Transitie is het proces van uzelf hernieuwd positioneren in een veranderde situatie.

Tijdens de VitalityWeek wordt vanuit vier verschillende dimensies (Leiderschap, Carrière, Transitie en Creativiteit) gekeken naar uw vraagstuk. Misschien heeft u al een duidelijke context met betrekking tot transitie (bijvoorbeeld promotie, oriëntatie op de volgende stap in uw carrière).

Echter het feit dat u zich aanmeldt voor de VitalityWeek is reeds een stap richting verandering, dus het begin van een transitie!

Hoe doe ik dat?

Samen met u wordt uw proces van transitie onderzocht. Vragen die aan bod komen:

 • Wat betekent verandering voor u?
 • Op welke wijze bent u omgegaan met eerdere veranderprocessen en wat daarin was voor u motiverend of juist belemmerend?
 • Welke overtuigingen, gedachten, waarden en emoties lagen hieraan ten grondslag?

Wat levert het op?

 • Kennis en inzicht
 • Vergroting van het besef en gevoel van eigen veerkracht en flexibiliteit
 • (Ander) Perspectief en mogelijkheden
 • Persoonlijke- en professionele groei

Thomas Bijen

Creativiteit

Johan Eekma

Carrière & Leiderschap