Creativiteit

Thomas Bijen is een creatieve duizendpoot, die zichzelf niet schuwt om buiten zijn comfortzone te treden en ook u daarin op een veilige en leerzame manier begeleidt. Creativiteit gaat volgens Bijen vooral over het niet-weten en ontstaat met en tussen elkaar. Thomas heeft een passie voor kunst en de menselijke expressie en interactie. “Het menselijk lichaam is de hoogste vorm van kunst.”

Thomas Bijen

  • Ervaring: Onder zijn bedrijfsnaam Spatial Design, meer dan 10 jaar werkzaam als Creative
  • Opleidingsachtergrond: Industrial Design Engineering, Technische Universiteit Delft
  • Competenties: Conceptontwikkeling, Creative problem solving, Design Thinking, Lecturing, Artist
  • Sectoren: Art, Product-, Graphic- en Event Design en Coaching

Mijn motto:
Het menselijk lichaam is
de hoogste vorm van kunst.

Visie op mijn werk

Creativiteit is voor mij niet te vangen in woord of beeld alleen. Het is in mijn ogen een bepaalde staat van zijn. Een staat van eindeloosheid: eindeloos in het zien van wat er nu is en wat er allemaal nog kan zijn.

U leeft in een tijd waarin u waarschijnlijk gewend bent veel op voorhand te willen weten, zaken die u niet weet op te zoeken en het risico van persoonlijk en zakelijk falen zoveel mogelijk uit te sluiten.

‘Wat gaan we precies doen tijdens zo’n creatieve sessie?’ en ‘Wat levert zoiets op?’, zijn vragen die vaak bij aanvang gesteld worden. Deze vragen zijn logische vragen, maar staan de creativiteit eigenlijk in de weg. Creativiteit gaat vooral over het niet-weten en ontstaat mét en tussen elkaar. U bent zelf de belangrijkste schakel in het creatieve proces en hebt dus alle invloed op de uitkomst. Zonder hout is er geen vuur!

Tijdens de VitalityWeek zal er een nieuwe en veilige context gecreëerd worden. Een context gericht op ontspanning en waarin ruimte is voor creativiteit en improvisatie. Een belangrijke parameter die ik daarbij hanteer is leegte, dat wil zeggen het zoveel mogelijk weglaten. Hoe minder mogelijke oplossingen er voor u voorhanden zijn, hoe meer u getriggerd wordt om zelf te creëren en tot actie over te gaan.

Waar kan ik u bij helpen?

Tijdens de groepssessies komen verschillende disciplines samen, waarin de rode draad gevormd wordt door allerlei vormen van expressie. De precieze invulling hangt daarnaast af van wat er op dát moment ontstaat en niet ontstaat. Vaak hebben mensen het idee dat als ze denken aan creatieve sessies ze ‘gek’ moeten doen en voor aap staan. Mijn uitgangspunt is juist gericht op het faciliteren en creëren van een veilige situatie. Eenmaal vanuit veiligheid kunt u namelijk verder gaan ontdekken en nieuwe mogelijkheden zien op het gebied van uw werk en persoonlijke doelen.

Wat levert het op?

  • Verruiming blikveld
  • Improviseren
  • Energieboost
  • (her)beleving zelfexpressie, controle, stilte
  • Zelfbesef
  • Persoonlijke- en professionele groei

Dave Bruring

Transitie

Johan Eekma

Carrière & Leiderschap